На Мін’юст подали до суду за впровадження платних камер – Верже

На Мін’юст подали до суду за впровадження платних камер

В Окружному адміністративному суді Києва зареєстровано позов Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини до Міністерства юстиції України у зв’язку із впровадженням ним майже рік тому платних камер підвищеного комфорту у слідчих ізоляторах країни. Про це повідомляє пресслужба суду.

Як зазначили в ОАСК, позивач просить суд визнати протиправним наказ Мін’юсту, яким було запроваджено експериментальний проєкт з надання платних послуг в слідчих ізоляторах. Зокрема, йдеться про оскарження Наказу Міністерства юстиції України від 06.05.2020 року «Про затвердження Порядку проведення експериментального проєкту щодо платної послуги з надання поліпшених побутових умов та харчування особам, узятим під варту, в слідчих ізоляторах Державної кримінально-виконавчої служби України» (зі змінами, внесеними 20 та 27 липня 2020 року).

Серед інших вимог позивач просить суд зобов’язати профільне Міністерство виключити з Єдиного державного реєстру нормативно-правових актів України вказаний наказ.

На думку позивача, отримання запроваджених Мін’юстом поліпшених умов виключно на платній основі є дискримінацією за майновим станом і суперечить чинному національному та міжнародному законодавству.

Наразі судом вирішується питання відкриття провадження в адміністративній справі.


ВІД MY.UA


ВІД LUCKYADS


ВІД OBLIVKI


Від Smi.biz

You may also like...